AKTUELNO

On ističe da je u nacionalnom interesu da sprečimo bilo kakvu mogućnost mešanja sa strane, "a to se radi kada imate situaciju u kojoj nemate izbora, kada nemate jasna pravila, kada ne znate šta se suštinski dešava".

Najveća opasnost za Srbiju su unutrašnji sukobi i nestabilnost, a ne spoljni faktori, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i istakao da se "to rešava na izborima".

- Ako predsednik Vučić proceni da su izbori u državnom i nacionalnom interesu, onda će ih raspisati. Ja mislim da jesu - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, izbori su rešenje u situaciji kada imate najavu sukoba, kad imate pokušaje da se unutar Srbije izazove sukob na političkoj osnovi i da se oslabi pozicija zemlje.

- Predsednik Vučić veoma često zanemaruje sopstvene interese u političkom smislu, interese svoje političke partije pa i koalicije koju predvodi i uvek se stavi na stranu srpskog nacionalnog interesa, onda je bolje izaći na izbore - rekao je ministar Vulin.

On smatra da je, u ovakvoj situaciji, raspisivanje na izbora "lekovito".

- Pustite političke partije i građane da kažu šta misle o svemu što se dešava, o svima nama koji smo na političkoj sceni i posle toga možete da krenete dalje. Ako imate nejasnu situaciju u kojoj će da kažu - mi ćemo da se skupimo pa ćemo izaći na ulicu i reći ćemo da te treba smeniti, postavlja se pitanje a što to da ne uradite na izborima - istakao je Vulin.

On je dodao da kakve god zahteve opozicija imala, bolje je da izađe na izbore.

- Ovo je jedina zemlja na svetu gde kažete - izbori, a opozicija govori ne. Obično je vlast ta koja kaže da nije vreme, treba uraditi nešto drugo, imamo drugih poslova, ali ovde opozicija kaže ne - dodao je Vulin.

On kaže da su i različita mišljenja ministara u Vladi o izborima.

- Imate one koji će podržžati tu odluku i one koji neće, ali Aleksandar Vučić će doneti odluku koju ću ja podržati, to jeste odluka koja će na prvom mestu voditi računa o srpskim nacionalnim interesima - naveo je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Izbori

#Srbija

'